Biuro rachunkowe usługi księgowe i pełna księgowość Lubań - Biuro Rachunkowe

Biuro Rachunkowe
Title
Przejdź do treści

Biuro Rachunkowe

mgr Olga Skotarczak


Usługi Rachunkowe Lubań - Polityka Prywatności

polityka biura
RODO

Ochrona danych osobowych
Na podstawie art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z
przetwarzaniem  danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne  rozporządzenie o ochronie danych), zwane dalej RODO, informujemy:

ADMINISTRATOR DANYCH
Administratorem Pani/Pana danych jest firma Biuro Rachunkowe Olga Skotarczak z siedzibą w  Lubaniu ul.Fabryczna Osiedle 7/1, 59-800 Lubań.
Z administratorem można skontaktować się za pośrednictwem
e-maila: olga@biuro-rachunkowe-luban.pl
telefonicznie 75 300 0440
lub wysyłając korespondencję na adres ul.Fabryczna Osiedle 7/1, 59-800 Lubań.

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH
Państwa  dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania  - czyli w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia,  ograniczenia lub innych działań z Państwa strony ograniczających tę  zgodę, w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy – przez czas  jej wykonywania, a w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest  uzasadniony interes administratora - do czasu istnienia tego  uzasadnionego interesu.

CELE PRZETWARZANIA DANYCH
Podanie przez Panią/Pana dane mogą być przetwarzane w celu:
a) realizacji ewentualnych zleceń na proponowane przez firmę Biuro Rachunkowe usługi
b)  skontaktowania się w celu związanym z realizacją usług, w tym: kontakt w  formie korespondencji tradycyjnej, email lub telefonicznie.
c) sprzedaży usług
d)  wykonania obowiązków prawnych, w tym wystawianie i przechowywanie  faktur, rachunków i innych dokumentów sprzedażowych i handlowych;
e) zawarcia i realizacji umowy (świadczenia usług);
f) prowadzenia analiz i statystyk na potrzeby prowadzonej działalności gospodarczej;
g) dochodzenia roszczeń i windykacji należności ;
h) archiwizacji danych;
i) prowadzenia działań związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa ;
j) wypełniania obowiązków prawnych ciążących na firmie Biuro Rachunkowe

INFORMACJE O WYMOGU PODANIA DANYCH
Podanie  danych osobowych jest dobrowolne, ale jest niezbędne do realizacji  sprzedaży produktów czy też wykonania usługi przez firmę  Biuro Rachunkowe Olga Skotarczak.

ODBIORCY DANYCH i PODPOWIERZENIE DANYCH
Odbiorcami Pani / Pana danych osobowych będą:
a) firma  Biuro Rachunkowe Olga Skotarczak ul.Osiedle Fabryczna 7/1, 59-800 Lubań
b) podmioty firmy i instytucje, które świadczą usługi księgowe, windykacyjne, usługi IT, hosting na rzecz firmy Biuro Rachunkowe Olga Skotarczak
c) firmy kurierskie, spedycyjne i pocztowe, za pośrednictwem których doręczamy przesyłki oraz korespondencję;
d) podmioty współpracujące oraz kontrahenci;
e) podmioty lub organy uprawnione na podstawie przepisów prawa;

PRZEKAZYWANIE DANYCH POZA EUROPEJSKI OBSZAR GOSPODARCZY
Podane  przez Panią/Pana dane osobowe nie zostaną udostępnione podmiotom spoza  Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), które nie zostały uznane  przez
Komisje Europejską za zapewniające odpowiedni stopień ochrony danych osobowych.

PRAWA OSOBY, KTÓREJ DANE DOTYCZĄ
Przysługuje Pani/Panu prawo do:
a) dostępu do treści swoich danych, żądania ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania
b)  wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w zakresie, w  jakim podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony  interes
Administratora. W szczególności przysługuje Pani/Panu prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu bezpośredniego
c) przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od Administratora informacji o przetwarzanych danych osobowych
d) wniesienia skargi do organu nadzorczego, zajmującego się ochroną danych osobowych, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych
e)  wycofania zgody na przetwarzanie danych przez Administratora w dowolnym  momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego  dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.  Zgodę można wycofać  poprzez przesłanie informacji na adres email: biuro@mediaskot.pl lub  adres korespondencyjny Biuro Rachunkowe Olga Skotarczak ul.Fabryczna Osiedle 7/1; 59-800 Lubań

Stosownie  do potrzeb możemy zmieniać i uzupełniać Politykę Prywatności i RODO.   Wszelkie zmiany lub uzupełnienia polityki prywatności i RODO będą  opublikowane na  firmowej stronie internetowej biuro-rachunkowe-luban.pl


Biuro rachunkowe Olga Skotarczak
POLITYKA PRYWATNOŚCI

Serwis biuro-rachunkowe-luban.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki  cookies (tzw. „ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w  szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu  końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron  internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony  internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu  końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem  zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki  cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu: Biuro Rachunkowe Olga Skotarczak NIP: 693-176-79-88 z siedzibą w Lubaniu 59-800, ul.Fabryczna Osiedle 7/1, 59-800 Lubań

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a)       dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji  Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w  szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika  Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego  indywidualnych potrzeb;
b)       tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób  Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia  ulepszanie ich struktury i zawartości;
c)        utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki  której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie  wpisywać loginu i hasła;

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne"  (session cookies) oraz „stałe" (persistent cookies).  Cookies „sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w  urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony  internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).  „Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym  Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do  czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
a)       „niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług  dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies  wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
b)       pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np.  wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w  ramach Serwisu;
c)        „wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji  o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
d)       „funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie"  wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu  Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego  pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej  itp.;
e)       „reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom  treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W  wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron  internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza  przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika.  Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień  dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w  szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików  cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich  każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe  informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w  ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Operator  Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą  wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych  Serwisu.
Pliki  cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i  wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem  Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych w sekcji „Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.
Informacje na temat zmiany ustawień dotyczących ciasteczek w poszczególnych przeglądarkach dostępne są na poniższych stronach:

Polityka prywatności i plików cookies chroniony jest prawem autorskim, które przysługują IAB Polska.
Źródła informacji: http://wszystkoociasteczkach.pl/, http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko  

Pełna księgowość Lubań - Gryfów - Zgorzelec

Pełna Księgowość Lubań

Godziny otwarcia


Poniedziałek - Piątek
8:00 - 16:00

Wróć do spisu treści